گوپی بلو کبری ( Blue Cobra Guppy )

گوپی بلو کبری ( کبرای آبی ) دارای بدنی به رنگ آبی تیره است که نقاط سیاه و نارنجی بر روی آن قرار گرفته اند. همان طور که از نام این ماهی پیداست، نقش روی بدن این ماهی مانند نقش های موجود بر روی پوست مار است.

اندازه این ماهی که بومی ونزویلا، ترینیداد، شمال برزیل و گینه است در ماده ها به ۶ و در نرها به ۳سانتی متر می رسد. از این ماهی برای کنترل تخم و نوزاد حشرات استفاده می شود. در آکواریوم ها بسیار مقاوم بوده و تغذیه و تکثیر آن ها نسبتا” آسان است. این ماهی ها هیچ گونه مزاحمتی برای سایر ماهی های آکواریوم ایجاد نمی کنند. نرها همواره مواظب ماده ها بوده و در هر فرصت ممکن است اسپرم خود را به آن ها منتقل نمایند.اسپرم حاصله از یک بار انتقال میتواند تا ۶ بار تخم ها را بارور نماید.

آکواریومی با پوشش انبوه گیاهی فضایی مناسب را برای این ماهی ایجاد می کند. دمای 20 تا 27.5 درجه ی سانتی گراد و پی هاش 5.5 تا 8.0 برای این ماهی مناسب است.

ماهی گوپی از دسته ماهیان زنده زا است و دارای لقاح داخلی می باشد. ماهی ماده پس از هر مرتبه بارور شدن توسط ماهی نر می تواند تا ۵ مرتبه زایمان نماید. ماهی ماده قبل از زایمان دارای شکمی متورم است و معمولا” در مقابل شیشه ی آکواریوم شنای عمودی می کند. در صورت مشاهده ی به موقع ماهی ماده ی باردار می توان آن را به زایشگاه منتقل نمود تا زایمان نماید. در این صورت نوزادان از حمله ی سایر ماهی ها در امان خواهند ماند. زایمان ماهی گوپی در آکواریوم های شلوغ و گیاهی نیز موفقیت آمیز است. در چنین آکواریوم هایی نوزادان در لا به لای گیاهان پنهان می شوند و از حمله ی سایر ماهی ها در امان می مانند. در هر بار زایمان حداکثر ۴۰ تا ۵۰ نوزاد متولد می شوند. نوزادان گوپی جثه ی نسبتا” بزرگی دارند و همچنین از مقاومت خوبی برخوردارند. نوزادان پس از یک ماه بالغ می شوند و نر ها از ماده ها متمایز می گردند. نر ها دارای عضو جفتگیری در زیر شکم خود هستند که ماده ها فاقد این عضو هستند. پس از ۳ ماه دم ماهی های نر به زیبایی یک ماهی مسن می شود. گوپی ها عمر زیادی ندارند و تنها ۲ سال عمر می کنند.

گوپی از دسته ماهیان گیاهخوار محسوب می شود و تغذیه ی آن با انواع غذاهای مخصوص ماهیان گیاهخوار امکان پذیر است. تترا گوپی یکی از بهترین غذاهای موجود برای گوپی است. این غذا موجب افزایش سرعت رشد ماهی و همچنین رنگپذیری بهتر این ماهی شود.

نویسنده و مترجم: سعید عالی پور


2 thoughts on “گوپی بلو کبری ( Blue Cobra Guppy )

  • شهریور 5, 1394 در t 13:07
    Permalink

    سلام من یه گوپی حامله دارم
    چند روزیه منتقلش کردم به زایشگاه.
    ولی اصلا غذا نمیخوره…
    علتش رو نمیدونم میترسم بمیره.

    پاسخ:
    سلام
    انتقال ماهی مولد به درون زایشگاه باید در زمانی انجام بشه که ماهی به زمان زایمان بسیار نزدیک باشه.
    در مدتی که درون زایشگاه هست نباید بهش غذا داده بشه.
    حداکثر زمانی که ماهی رو میتونید درون زایشگاه نگهداری کنید یک هفته است.

    پاسخ دادن
  • آذر 18, 1393 در t 20:03
    Permalink

    سلام و خسته نباشید بابت مطالب عالیتان
    گوپی های من یکی یکی دچار مشکل میشوند و میمیرند. باله هایشان قدرت ارتجاعی ش را از دست داده و یک تکه و خشک شده و جمع میشوند. مثلا دم مثلثی شکل نرها ، به حالت مستطیل باریک در می آید . بعد از سه چهار روز میمیرند . مشکلشان چیست؟

    پاسخ:
    سلام
    ماهی ها دم خودشون رو جمع می کنند.
    این رفتار میتونه در اثر کیفیت پایین آب باشه که نیاز به سیفون منظم آب داره. در شرایط پیچیده تر ممکنه بیماری باشه که باز هم سیفون منظم، استفاده از محلول ضدعفونی و آنتی بیوتیک توصیه میشه.

    پاسخ دادن

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *