اکسولوتل (Axolotl)

اکسولوتل ( Axolotl ) مخلوق کوچک و ناشناخته ایست که محبوبیت زیادی بعنوان یک حیوان خانگی دارد. این حیوان به “ماهی راه رونده مکزیکی” مشهور است. اکسولوتل همانند قورباغه و وزغ حیوانی دوزیست است.

معمولا تولید مثل دوزیستان با تولید تخم و تبدیل تخم به لارو و بعد بالغ شدن همراه است درحالی که اکسولوتل در تمامی عمرش لارو باقی میماند و اگر رشد کند بالغ نمی شود. اکسولوتل خویشاوندی نزدیکی با سمندر مکزیکی دارد. سمندر در جزیره زندگی میکند اما اکسولوتل کاملا وابسته به آب می باشد. هر دوی آن ها دارای شش می باشند اما تنفس اصلی آن ها بیشتر از آبشش است که در طول بدن و در میان پوستشان قرار دارد.

اکسولوتل فقط هر دو یا سه روز یکبار نیاز به غذا دارد. غذای آنها تشکیل شده از بچه قورباغه (لارو قورباغه)، حشرات نرم، کرم و ماهیان کوچک است. همچنین گوشت خام چرخ کرده را نیز می توانند بخورند.

آکواریومی که شامل اکسولوتل باشد باید حداقل ۱۵ تا ۲۰ سانتیمتر عمق و بین ۱۴ تا ۲۰ درجه ی سانتی گراد دما داشته باشد. هیچ ماهی دیگری نباید در آکواریوم باشد چون از جانب اکسولوتل مورد حمله قرار گرفته، خورده یا زخمی می شود، همچنین اگر تعداد زیادی اکسولوتل در تانک باشد حتما با هم درگیر می شوند.

اگر شما یک اکسولوتل دارید که پایش را از دست داده است نگران نباشید چون دوباره پایش رشد میکند!

اکسولوتل در ترمیم اعضاء بدنش در بین مخلوقات معروف است. آن ها می توانند قسمت های آسیب دیده ی بدنشان را احیا کنند یا در صورت قطع شدن آن اعضاء دوباره آن را اضافه کنند. دم، پوست و هر عضو عمده بدنشان مثل قلب، جگر و کلیه قابل ترمیم یا اضافه شدن است.

اکسولوتل بیشتر طوسی و قهوه ای است ولی به رنگهای طلایی آلبینو (طلایی شفاف) ، سفید شفاف، سیاه شفاف و خالدار نیز یافت می شود.

اکسولوتل می تواند بین ۲۰ تا ۴۰ سانتی متر رشد کرده همچنین بین ۱۰ تا ۱۵ سال عمر کند.

3 thoughts on “اکسولوتل (Axolotl)

  • آبان 2, 1399 در t 12:26
    Permalink

    سلام برای نگهداری اکسو لوتل باید از تراریوم استفاده کرد

    پاسخ:
    سلام
    خیر
    آکواریوم معمولی نیازه.

    پاسخ دادن
  • اسفند 7, 1394 در t 13:57
    Permalink

    سلام
    میشه اینو تو اکواریوم تکثیر کرد؟؟

    پاسخ:
    سلام
    با توجه به این که بسیار کمیابه بعید میدونم تکثیرش سهل و میسر باشه.

    پاسخ دادن
  • فروردین 12, 1392 در t 19:13
    Permalink

    سلام سعید جان
    از اینا تو ایرانم هست؟

    پاسخ:
    سلام علی آقا
    من این نوعشو تا حالا ندیدم. سمندر ولی هست.

    پاسخ دادن

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *