دم شمشیری آناناسی ( Pineapple Swordtail )
دم شمشیری آناناسی از دسته ماهیان زنده زا محسوب می شود. بدن این ماهی به رنگ نارنجی و قرمز است.
اندازه ی ماهی دم شمشیری آناناسی که بومی سنگاپور و مالزی است بدون در نظر گرفتن انشعاب باله ی دمی تا ۷ سانتی متر می رسد.گاهی نیز ممکن است ماده ها تا ۱۲ سانتی متر برسند. نرها از ماده ها کوچک ترند. در آکواریوم بسیار زیبا و مهربان است و تا ۲۰۰ عدد بچه میریزد. این ماهی ها به خصوص نرها در داخل آکواریوم معمولا به بیرون از آب میپرند. بنابراین باید همواره در آکواریوم حاوی آن ها بسته باشد. نرها معمولا مزاحم یکدیگر میشوند،بنابراین در هر آکواریوم بهتر است فقط یک نر قرار گیرد. این ماهی ها علاقه ی زیادی نسبت به خزه های داخل آکواریوم دارند. نسبت به تغییرات درجه ی حرارت و به خصوص سرد شدن آن بسیار حساس اند. حرارت آکواریوم محتوی آن ها نباید از ۲۲تا۲۷ درجه ی سانتی گراد تغییر نماید.
نر و ماده ابتدا مشابه هم هستند ولی پس از رشد،نه تنها باله ی مخرجی ماهی نر تبدیل به پای تناسلی می شود بلکه شعاع های پایینی باله ی دمی آن نیز به زایده ی طویلی تبدیل می شود.با ایجاد این زایده ماهی نر دیگر رشد و نمو بیشتری نخواهد داشت.
نوزادان این ماهی به صورت زنده تولید می شوند. به همین دلیل برای پرورش و تکثیر لازم است که آکواریوم این ماهی غنی از پوشش گیاهی باشد. پوشش گیاهی انبوه فضاهایی را برای پنهان شدن نوزادان فراهم می کند.
انواع غذاهای خشک مخصوص ماهیان گیاهخوار نظیر تترا مین و تترا گوپی برای این ماهی مناسب است.
ماهی دم شمشیری با ماهیان گوپی، پلاتی، مولی، انواع تترا و انواع کریدوراس سازگاری خوبی دارد.
نویسنده و مترجم: سعید عالی پور
سلام.باسپاس و خسته نباشید نباشید به مدیر این سایت. من میخاستم بدونم که غذای این ماهی چی هستش و در روز چندبار بهش بدیم و اخرین در خاست من می خام بدونم چه وقتاهایی جفتگیری و تا چه حد طولشون میرسه . ممنون میشم اگه این سوالهای من رو جواب بدین.
پاسخ:
سلام
استفاده از غذاهای خشک بسته بندی پولکی و یا گرانولی، به میزان سه تا پنج وعده در روز و به مقدار کم در هر وعده.
با توجه به زنده زا بودن این ماهی، جفتگیری در چند ثانیه انجام میشه و در صورتی که در آکواریوم نر و ماده وجود داشته باشه، این عمل چند مرتبه در روز اتفاق خواهد افتاد.
سلام و سپاس از سایت بسیار عالی تون
مناسب هست و عالی میشه اگه توضیحات رنگ ماهی ها رو هم اضافه کنید
و بیش از یک عکس برای هر ماهی باشه که یادگیری اش بهتر بشه.
سلام…خسته نباشید…چرا دیگه اپ نمیکنید؟سایت خوب مثل شما کمه ما هم اطلاعاتی که میخوایم زیاده…اگه میشه ی کتاب درباره فلاور معرفی کنید.
کامل به طور ریز برسی کنه مرســـــــــــــــی
پاسخ:
سلام
ممنون از لطفتون. ما که هفته ای یه بار به روزیم مثل همیشه!
والا کتاب خاصی به زبان فارسی نیست متاسفانه. اگرم باشه پاسخ گوی نیاز شما نیست قطعا”. چون نویسندگانی که اخیرا” کتاب در این زمینه چاپ میکنند خیلی سطحی و غیر علمی به این مسایل میپردازند و نظراتشون خیلی متفاوته با هم.
با این وجود من کتابای دکتر عمادی رو به شما پیشنهاد میکنم. البته فکر نمیکنم ایشون در مورد فلاور کتاب جدایی نوشته باشن. تو کتاب ماهیان زینتی احتمالا میتونید مطالبی پیدا کنید.
نهایتا” هم بررسی منابع لاتین رو بهتون پیشنهاد میکنم.
موفق باشید.
منابع لاتین رو بی زحمت معرفی میکنید؟
پاسخ:
این سایت خوبیه: http://www.liveaquaria.com