بارب ببری (Tiger Barb)

بارب ببری دارای رنگ نقره ای یا طلائی همراه با نوارهای مشکی بر روی بدن و همچنین دارای باله های نارنجی می باشد.ماهی پر جنب و جوشی است و بهتر است که به صورت گروهی در آکواریوم نگهداری شود.

بهترین تانک برای این ماهی،تانکی همراه با گیاه  و حداقل حجم 110 لیتر دارای آب با پی هاش حدود 6 تا 7 می باشد.در آکواریوم این ماهی می توان تخته سنگ نیز قرار داد.اما باید توجه داشت که فضای کافی برای شنای این ماهی وجود داشته باشد.بارب سبز ماهی پر تحرکی است و ممکن است گاهی به سایر ماهی ها صدمه بزند و یا حتی باله های ماهی های بزرگتر و کند تر در حرکت را گاز بگیرد.

بهترین راه برای جفتگیری از این ماهی این است که تعدادی از این ماهی در یک آکواریوم نگهداری شود تا جفت مورد نظر یکدیگر را پیدا کنند.در هنگام تخمریزی ماهی ماده بر روی سطح صاف دراز کشیده و تخمریزی می نماید و سپس در پشت آن ماهی نر اسپرم خود را بر روی تخم ها ترشح می کند.بعد از حدودا” 5 روز نوزادان از تخم خارج می شوند.در این هنگام باید آن ها را با نوزاد میگو یا غذاهای بسیار ریز تغذیه نمود تا زمانی که آن ها به اندازه ی کافی رشد کنند و بتوانند غذاهای معمولی را دریافت کنند.

بارب ببری نیاز دارد که با غذاهای گوناگون از جمله غذاهای خشک،غذاهای منجمد مانند کرم خونی و همچنین غذاهای زنده مانند میگوی آب شور و نوزاد سایر ماهی ها تغذیه شود.

این ماهی با ماهی هایی همچون گورامی، مولی، دم شمشیری، شارک، رامیزی، انواع لوچ ها و کت فیش ها سازگاری دارد و می توان آن ها را در کنار هم نگهداری نمود.

نویسنده و متجرم: سعید عالی پور

4 thoughts on “بارب ببری (Tiger Barb)

  • مهر 25, 1399 در t 12:46
    Permalink

    من دوتا تایگر بارب دارم که هم رنگ ام و فک کنم هردو ماده ان، یکی شون پرخاشگره و دنبال اون یکی میذاره و هی گازش میگیره،این طبیعیه؟

    پاسخ:
    بله طبیعیه. اما بهتره که این ماهی در گله و تعداد سه عدد به بالا نگهداری بشه. همچنین باید فضاهایی جهت پنهان شدن ماهی ها درون تانک وجود داشته باشه.
    در غیر این صورت احتمال تلف شدن ماهی ضعیف تر وجود داره.

    پاسخ دادن
  • فروردین 19, 1396 در t 01:25
    Permalink

    سلام میشه بگین چ جوری تایگر بارب رو میشه تکثیر کرد

    پاسخ:
    سلام
    برای تولید مثل ، آنها را در یک تانک حداقل 50 لیتری حاوی بخاری ، فیلتراسیون مناسب ، 2 سنگ مرمر ضدعفونی شده و چند گیاه قرار داده که آب آن اندکی اسیدی باشد . ( می توان برای اسیدی کردن آب به ازای هر 8 لیتر یک قاشق چایخوری نمک به آب اضافه کرد . )
    دمای تانک تکثیر هم حداقل 25 درجه ی سانتیگراد باشد .
    اما دو روز قبل از انتقال ماهی ماده به تانک تکثیر ، نر را در آن قرار داده و سپس ماده را به تانک انتقال دهید . ( شکم ماهی ماده در زمان بارداری به شدت ورم کرده و وجود تخم در آنها محسوس است . )
    تخمگذاری در صبح صورت می گیرد که ابتدا ماهی نر با چرخیدن به دور و زیر شکم ماهی ماده آن را تحریک کرده و سپس ماده را به سرعت تعقیب می کند . ( در این زمان باله ی زیرین شکم نر جمع و تیز می شود . )
    پس از اندکی ماده مغلوب نر شده ولی نر دوباره به تعقیب ماده می پردازد و بارب ماده 1 تا 3 تخم را در حال حرکت رها می کند که بارب نر به سرعت آنها را بارور کرده و دوباره ماده را تعقیب می کند و اینکار را تا زمانی که ماده کاملاً تخم ریزی کرد ادامه می دهد . ( معمولاً تایگر بارب ها بسته به سنشان در هر بار تخم ریزی 200 تا 700 تخم می گذارند . )
    پس از تکمیل تخم ریزی والدین بی توجه به هم هر کدام به یک طرف تانک حرکت کرده که در این زمان باید آنها را از تانک تکثیر خارج کرد . بعضی تخم ها سفید رنگ به نظر می آیند که می تواند به دلیل بارور نشدن و یا ابتلای آنها به قارچ باشد که برای جلوگیری از آن می توان از محلول ضدعفونی و ضد قارچ استفاده کرد . ( به ازای هر 10 لیتر یک قطره ضد قارچ و به ازای هر 5 لیتر یک قطره ضد عفونی )
    اما بچه ها پس از 48 ساعت از بارور شدن تخم ها ، بارب ها به دنیا می آیند که معمولاً 4 تا 5 روز از کیسه ی زیر شکم و محتویات باقیمانده از تخم ها تغذیه کرده و نباید به انها غذا دهید ، اما پس از اینکه آنها به آزادی شنا کردن می توان آنها را با آرتمیا ( تخم میگوی زنده شده ) تغذیه کرد .
    پس از اینکه اندازه ی آنها به 2.5 تا 3 سانتیمتر رسید ، می توان آنها را به تانک اصلی منتقل کرد .

    پاسخ دادن
  • تیر 2, 1395 در t 00:47
    Permalink

    سلام
    میگم میشه این ماهی رو با دالر و بلک گوست و توی آکواریوم حدود 47 ×37×18 نگه داشت راستی این آکواریوم با این مشخصات چند لیتر ؟؟

    پاسخ:
    سلام
    ماهی های سازگاری هستند با هم. اما با توجه به کوچک بودت حجم تانک ممکنه درگیری جزئی مشاهده بشه.
    آکواریوم شما حدود 30 لیتر آبگیری میشه.

    پاسخ دادن
  • فروردین 20, 1393 در t 13:05
    Permalink

    سلام با تشكر از سايت خوبت
    من يك ماهي به همين شكل ديدم ولي باسايز پيراناي بزرگ!!
    آيا همين بارب بوده؟

    پاسخ:
    سلام
    احتمالا” تایگر سوماترا بوده.

    پاسخ دادن

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *