حلزون کیلر ( Assassin Snail )
حلزون کیلر با نام لاتین Clea helena شناخته می شود. در برخی مناطق این حلزون را حلزون زنبوری نیز می نامند. زیستگاه این جاندار، آسیای جنوبی است. حلزون کیلر یکی از مفید ترین جانداران آکواریومی برای آکواریوم های گیاهی است. چرا که علاوه بر از بین بردن حلزون های آفت و لاشه های ماهی های مرده، هیچ گونه صدمه ای به گیاهان وارد نمی کند. کیلر به سمت حلزون های آفت حمله کرده و از آن ها تغذیه می کند. حلزون کیلر به این علت به نام حلزون قاتل معروف شده است.
آکواریومی با حداقل حجم 20 لیتر، دمای 24 تا 27 درجه سانتی گراد و پی هاش 7.5 تا 8 مناسب ترین حالت برای این جاندار است. حلزون قاتل تا 2 سانتیمتر رشد می کند و موجودی همه چیز خوار است.
حلزون کیلر در اکثر موارد، خود را در زیر بستر کف آکواریوم مخفی می کند و در زمان هایی جهت تغذیه از بستر خارج می شود. این جاندار دارای جنسیت نر و ماده است. اما تشخیص جنسیت تقریبا غیر ممکن است.
کیلر خود را تا نزدیکی طعمه می رساند و منتظر طعمه می ماند. به همین جهت در آکواریوم های کوچک تر، اثر بخشی قوی تری دارد. با توجه به این نکته که حلزون کیلر تقریبا هر موجودی را که توانایی خوردنش را داشته باشد، از بین می برد، نگهداری سایر گونه های حلزون مانند حلزون توت فرنگی و یا حلزون زبرا در کنار آن توصیه نمی شود. تخم ماهی ها و تخم میگو نیز از دیگر علاقه مندی های این جاندار جهت تغذیه محسوب می شود. به همین جهت نگهداری این حلزون در آکواریوم های مخصوص تکثیر نیز توصیه نمی شود.
تکثیر حلزون کیلر حد وسطی میان حلزون سیب و حلزون زبرا است. نه بسیار ساده و نه بسیار دشوار. در آکواریوم کوچکی که تعداد حداقل 4 عدد بالغ از این حلزون وجود داشته باشد و شرایط تغذیه نیز مناسب باشد، پس از مدتی حلزون های بسیار کوچک تازه متولد شده، مشاهده خواهند شد. همان طور که گفته شد این حلزون دارای جنسیت نر و ماده است (مانند اکثر حلزون ها، هرمافرودیت نیست) و جهت تکثیر باید از هر دو جنس در آکواریوم موجود باشد. هر چه تعداد حلزون های بالغ بیشتر باشد، شانس تخم ریزی نیز بیشتر است. قبل از انجام جفتگیری، یکی از حلزون ها در حدود 12 ساعت حلزون دیگر را تعقیب می کند و پس از این زمان مشاهده می کنید که حلزون ها به یکدیگر چسبیده اند. تخم های بسیار ریزی توسط حلزون ماده تولید می شوند که مشاهده آن ها با چشم بسیار دشوار است. نوزادان حلزون پس از 20 الی 30 روز از تخم خارج می شوند. در این زمان نوزادان به زیر بستر آکواریوم فرو می روند و زمانی که مقداری بزرگتر شوند ( پس از گذشت تقریبا 6 ماه ) به سطح بستر خواهند آمد.
نگهداری این حلزون در کنار اکثر ماهی های گیاهخوار همچون گوپی، پلاتی، دم شمشیری، انواع تترا و زبرا دانیو امکان پذیر است.
نویسنده و مترجم: سعید عالی پور
درود
یک حلزون معرفی کنید که از گیاهان پوسیده تغذیه کنه.
سپاسگزارم
پاسخ:
سلام
لطفا از این پس جهت دریافت سریع پاسخ سوالات خود، آن ها را در بخش دیدگاه های لینک زیر مطرح نمایید:
پاسخ به سوالات آکواریومی شما در سایت استخوان نارنجی
ارادتمند شما، سعید
سلام و عرض ادب خدمت شما عزیز
بنده حلزون کیلیر دارم و جفت خوردن درون تانک زبرا ،پلاتی،کت پوزه بوته ای بسیار کوچک ،کت برونز(طلای) هست و میخوان تخم ریزی کنن .و البته گیاهان رو میخوام تکثیر کنم هر کدوم رو داخل کاسه های گرد به قطر ۱۲ و عمق ۷ سانت گذاشتم و درونشان ماسه و روش کود هست ایا حلزون میتواند درون کاسه ها بروند و تخم ریزی خود را انجام دهند و یا نیاز به بستری بسیار نرم دارند .ویا داخل ی تانک بدون ماسه بندازم.
ممنون میشم پاسخگو باشد 🙏❤
پاسخ:
سلام
کیلر برای تخم ریزی قطعا به بستر شنی نیاز داره. عمق بستر نیز حداقل باید چهار سانت باشه.
سلام یعنی زمانی که حلزون کیلر تمام حلزون های افت رو از بین برد باید از آکواریوم خارج بشه یا خیر به صورت مداوم میشه تو آکواریوم باشه؟
پاسخ:
سلام
خیر نیازی نیست خارج بشه.
سلام میشه بپرسم که سازگاری داره حلزون کیلر با میگو یا نه یعنی میشه میگو هم در کنار این حلزون نگه داری کرد یا خیر
پاسخ:
سلام
بله سازگار هستند.
آکواریومم ماهی اسکار داره.
آفت هم زده.اگه توش لوچ دلقک بندازم میخورنش یا نه؟
ممنون میشم پاسخ بدین
پاسخ:
سلام
اگر اسکار ها بزرگ باشن نمیشه لوچ رو به آکواریوم اضافه کرد.
بهتره که یک هفته اسکار ها رو جدا کنید و از حلزون کیلر استفاده کنید.
آیا لوچ دلقک یا لوچ کماندو( که دشمن و قاتل حلزونهای آفت هستن) ؛ حلزون قاتل رو هم میخورند؟
پاسخ:
به احتمال زیاد بله.
این حلزون در هربار جفتگیری چندتا حلزون تولید میکنه؟
سرعت تکثیرش به نسبت حلزون آفت به چه صورت هست؟
فصل خاصی برای بچه آوری داره؟
پاسخ:
اطلاعات دقیق در ذهنم نیست، اما به طور کلی باید خدمت شما عرض کنم که رشد تخم های این حلزون در زیر خاک یا شن آکواریوم شش ماه زمان میبره و به هیچ وجه تکثیر این جاندار با حلزون های آفت قابل مقایسه نیست. درون آکواریوم فصل خاصی هم نداره.
سلام ببخشید این نوع حلزونا چند ساعت تو خشکی زنده میمونن ؟؟
پاسخ:
سلام
خیلی زیاد. بنده تا یک روز هم مشاهده کردم. البته محیط مرطوب بوده.