بیماری مسمومیت کلر ماهیان آکواریومی (Chlorine Poisoning)

مسمویت ماهی با کلر در مواردی که افراد به تازگی اقدام به راه اندازی آکواریوم می نمایند و یا در مواردی که ماهی را در ظروف کوچک و تنگ نگهداری می کنند، بسیار شایع است. باید توجه داشته باشید که آب لوله کشی حاوی مقداری کلر جهت ضدعفونی است که این میزان کلر برای ماهی کشنده است. کلر آب در اثر قرار دادن آب در ظرفی در باز، طی چند روز از سطح آب خارج می شود. به همین دلیل باید توجه داشت که جهت آبگیری آکواریوم و یا تنگ های نگهداری ماهی، همواره باید از آب چند روز مانده استفاده شود. همچنین می توان چند ساعت قبل از اضافه نمودن ماهی به آب، از محلول های ضد کلر استفاده نمود.

وجود گاز کلر در آب به میزان بالای 0.5 میلی گرم در یک لیتر موجب بروز مسمویت ماهی می شود. واکنش کلر با بافت های زنده به خصوص آبشش ها سبب اشکالات تنفسی و خفگی می گردد زمان مرگ و میر در آکواریوم به میزان کلر موجود در آب و جثه ماهی وابسته است و از یک دقیقه تا چند ساعت متغیر است.

از نشانه های مسمویت ماهی با کلر می توان به مواردی همچون بی حرکت شدن باله های سینه ای، کم رنگ شدن ماهی، رنگ پریدگی آبشش ها، کند شدن تنفس ماهی و آمدن به سطح آب جهت تنفس، گد افتادگی در چشم ها و نهایتا سر و ته شدن ماهی و قطع تنفس اشاره نمود. در موارد حاد حباب های ریز، سطح بدن ماهی را می پوشانند.

جهت رفع مسمومیت کلر باید در سریع ترین زمان، محلول ضد کلر به آب اضافه گردد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *