فایتر دلتا – سوپر دلتا (Delta – Super Delta Betta)
فایتر دلتا و یا سوپر دلتا دارای دم یک تکه و لبه های دمی مستقیم است. تفاوت این نژاد با نژاد هافمون این است که میزان دم در نژاد دلتا به 180 درجه نمی رسد.
بهترین محیط برای نگهداری فایتر آکواریومی با فیلتراسیون مناسب و دمای 23 تا 29 می باشد.البته مشاهده می شود که این ماهی در مغازه های آکواریومی در ظرف های کوچک نگهداری می شود.این ماهی در آکواریوم به فضاهای زیادی برای پنهان شدن نیاز دارد که می توان این فضا را توسط گیاهان آکواریومی فراهم آورد.
ماهی فایتر نر در هنگام مبارزه و یا در هنگام جفتگیری، باله های خود را به شکلی زیبا باز می کند که در این حالت زیبایی آن دو چندان می گردد.نکته ی جالب این است که در یک آکواریوم فقط یک نر از این ماهی را می توان نگهداری نمود.در غیر این صورت بین نر ها نزاع پیش می آید که حتی ممکن است منجر به مرگ یکی از ماهی ها گردد.توصیه می شود که ماهی ماده نیز به مدت طولانی در کنار ماهی نر قرار نگیرد و تنها در زمان جفتگیری این جفت ماهی در کنار هم باشند.زیبایی ماهی فایتر تنها مختص ماهی نر است و ماهی ماده این زیبایی را ندارد.
زاد و ولد فایتر در آکواریوم امکان پذیر است.برای این منظور باید سطحی بر روی آب آماده کرد تا ماهی ها در زیر آن تخم گذاری نمایند.برای این منظور می توان از برگ پهن گیاهان یا حتی یک ورقه ی نایلون استفاده کرد.پس از آماده سازی آکواریوم، جفت ماهی را وارد آن کنید.ماهی ها در زیر سطحی که آماده شده است حباب هایی درست می کنند و سپس در در داخل آن تخمگذاری می نمایند.پس از تخمریزی باید ماهی ماده از آکواریوم خارج شود.نوزادان حدودا” پس از 24 ساعت از تخم ها بیرون می آیند.در این هنگام باید آن ها را با غذاهای بسیار ریز مانند غذاهای پودر شده و یا نوزاد میگوی آب شور تغذیه نمود.
از غذا دادن به فایتر با غذاهای گوشتی جدا”پرهیز کنید و آن را با غذاهای خشک،کرم منجمد یا میگوی آب شور تغذیه نمایید.
ماهی فایتر با ماهی های تترا، آنجل، پلاتی، مولی، دمشمشیری و انواع لوچ ها سازگاری دارد.
نویسنده و مترجم: سعید عالی پور