گورامی مرواریدی (Pearl Gourami)

گورامی مرواریدی ماهی صلح جویی است.این ماهی یکی از جذاب ترین و مقاوم ترین نوع از دسته ی ماهیان گورامی است که نگهداری آن در آکواریوم آسان است. این ماهی جزء دسته ماهی های لابیرنت نیز می باشد.این بدین معنا است که این ماهی دارای دستگاه تنفس خاص و متفاوتی با سایر ماهی ها است.این ماهی ها دارای عضوی می باشند که به آن ها این امکان را می دهد تا مستقیما” از هوا تنفس کنند.این ویزگی به آن ها این اجازه را می دهد که در سطح آب شنا کنند.

آکواریومی با حداقل حجم 114 لیتر و ارتفاع آب حدود 30 سانتی متر برای این ماهی مناسب است.قرار دادن گیاهان شناور بر روی آب و فراهم کردن مکان هایی برای پنهان شدن ماهی امری موثر در سلامت این ماهی است.سنگ های کف آکواریوم باید تیره باشند و باید نور به طور ملایم به آکواریوم بتابد.گورامی مرواریدی باید با ماهیان صلح جو و هم اندازه ی خود نگهداری شود.در غیر این صورت ماهی گوشه گیر شده، زیبایی خود را از دست می دهد و از غذا خوردن امتناع می کند.دمای 23.5 تا 30درجه ی سانتی گراد و پی هاش 6.5 تا 8.5 برای این ماهی مناسب است.

تشخیص دادن جنس نر و ماده در این ماهی آسان است.چرا که این ماهی دارای عضو جفتگیری است.این عضو در ماهی نر نوک تیز تر و قرمزتر از ماهی ماده است.همچنین باله ی پشتی در ماهی نر نوک تیز تر از این باله در ماهی ماده است.قبل از جفتگیری باید جفت ماهی را با میگو و کرم زنده یا منجمد تغذیه نمود تا برای جفتگیری آماده شوند.دمای آب باید بر روی 26.5 درجه تنظیم شود و ارتفاع آب نیز باید در حدود 10 تا 15 سانتی متر باشد.ماهی نر برای هر تخم یک لانه ی حبابی ایجاد می کند.پس از تخمریزی لازم است که ماهی ماده از آکواریوم خارج شود.پس از خروج اولین نوزاد از تخم ماهی نر نیز باید از آکواریوم خارج شود.نوزادان باید با غذاهای مایع یا آنفوزوئر تغذیه شوند.هنگامی دو هفته از تولد نوزادان گذشت می توان نوزاد میگوی آب شور را به رژیم غذایی نوزادان اضافه کرد.زمانی که نوزادان به سن یک ماهگی رسیدند به راحتی می توانند غذای خشک را دریافت و تغذیه نمایند.آب آکواریوم نوزادان باید هر دو یا سه روز سیفون شود و زمانی که نوزادان بزرگتر می شوند باید آن ها را بین چند آکواریوم تقسیم کرد تا از مرگ آن ها جلوگیری شود.

گورامی مرواریدی جانوری همه چیزخوار است و بهتر است که در رژیم غذایی آن انواع غذاها از جمله جلبک دریایی، غذاهای منجمد، کرم خونی و میگوی آب شور قرار گیرد.

این ماهی با ماهی هایی همچون گوپی، مولی، پلاتی، دم شمشیری، رازبورا، دانیو و انواع تترا ها سازگاری دارد.

نویسنده و مترجم : سعید عالی پور

2 thoughts on “گورامی مرواریدی (Pearl Gourami)

  • بهمن 23, 1400 در t 16:51
    Permalink

    سلام دوستان گرامی
    من گورامیه دارفم بعد از تخم ریزی و قراردادن تخم ها در لانه حبابی محل لانه رو عوض کرده و الان سه روز گذشته و تخم ها درنیومدند .
    ایا امکانش هست که تخم ها هدر رفته باشه و نیاز به تخم ریزی مجدد باشه ؟،
    اخه بعد از اینکه دیدم جای لونه ش رو عوض کرده دوباره ماده رو گذاشتم ولی رفتار تخم ریزی نداشتند و نر به ماده حمله میکرد .
    نظرتون چیه دوستان ؟؟

    پاسخ:
    سلام
    بعد از سه روز باید تخم ها هتچ میشدن.
    برگردوندن ماده در اون زمان بسیار اشتباه بوده و باید مدتی به مولدین به ویژه جنس نر استراحت داده بشه.

    پاسخ دادن
  • دی 7, 1392 در t 11:57
    Permalink

    با سلام
    من یه جفت گورامی مروارید دارم نر رو جدا کردم برا خونه ساختن که ماده رو بزارم پیشش اما خونه نمیسازه نمیدونم چیکار کنم؟؟؟؟
    ماده رو میزارم پیشش رنگ نر آتیشی میشه و ماده رو میزنه ماده بیچاره هم نمیدونه بدون خونه کجا تخم بزاره
    اگه راهنمایی دارین بگین خواهشا

    پاسخ:
    سلام
    موضوع تکثیر فایتر تو بخش فایتر رو مطالعه بفرمایید. تکثیر این دو تا ماهی شبیه همه.

    پاسخ دادن

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *