جلبکخوار طلائی (Gold Algae Eater)

جلبکخوار طلائی دارای رنگ طلائی بر روی بدن وخطی افقی درطرفین بدن می باشد.زیستگاه این ماهی شمال هند می باشد.معمولا” نگهداری این ماهی در آکواریوم به منظور کنترل رشد جلبک ها است. این ماهی در ایران با نام های کتفیش برنزی یا کت برنز شناخته می شود.

آکواریومی با حجم 150 لیتر،همراه با گیاهان و فضاهایی برای پنهان شدن آن و دمای 23 تا 26 درجه ی سانتی گراد شرایطی مناسب را برای این ماهی به وجود می آورد.این ماهی شرایط مختلف آب را تحمل می کند.اما باید شرایط آب ثابت باشد تا از وارد آمدن استرس به ماهی جلوگیری شود.در آکواریوم های کوچکتر این ماهی از قلمرو خود دفاع می کند.در زمانی که این ماهی با ماهی هایی همچون دیسکس، آنجل و انواع کتفیش ها نگهداری شود باید توجه داشت که قلمروطلبی آن ممکن است موجب آزار این ماهی ها شود و یا نزاع در آکواریوم رخ دهد. اما به طور معمول این نزاع مشکل ساز نخواهد بود.

تولید مثل این ماهی درون آکواریوم تا به حال موفقیت آمیز نبوده است.

غذای اصلی این ماهی در طبیعت جلبک می باشد. درون آکواریوم نظافتچی فوق العاده ای است که جلبک های بر روی شیشه و غذاهای مانده در انتهای آکواریوم را به خوبی تمیز می کند.

کت برنز به طور کلی با ماهی هایی همچون بارب، گورامی، آنجل، مولی و دم شمشیری سازگاری دارد. در اندازه کوچک نگهداری از کت برنز در کنار ماهیانی همچون گوپی نیز امکان پذیر است. همچنین سایز بزرگ این ماهی قابلیت زندگی در کنار ماهیان گوشتخوار نظیر سیچلاید های آفریقایی را دارد.

نویسنده و مترجم: سعید عالی پور

4 thoughts on “جلبکخوار طلائی (Gold Algae Eater)

  • خرداد 2, 1400 در t 23:38
    Permalink

    سلام ببخشید می‌خواستم بدونم امکانش هست که این لجن خوار طلایی از ماهی های زنده آکواریم تغذیه کنه؟
    آخه جاهایی خوندم این ماهی خلق و خوی وحشی داره ، (البته من قبلا هم دوتا از اون ها رو نگه داری می‌کردم و خیلی آروم بودن) و دوتا از ماهی های آکواریوم من به طور مرموزی گم شدن(یک لوچ طولی و یک تترا نئون)🤨😐😑 و هر جا این لجن خواره سر میزنه بقیه ماهی ها به سرعت ازش تا جای ممکن دور می‌شن

    خود لجن خواره هم انگار به لجن های توی آکواریم و روی شیشه(روی شیشم تغریبا پُره) و همچنین قرص های غذایی که براش می‌ندازم بی احمیت شده
    (چندین ماه پیش دیدم که یکی از ماهی هام مرده بود و اون لجن خواره در حال میک زدنش بوده ، هرچند من تا جای ممکن سریع ماهی مرده رو از تانکم بیرون آوردم ولی فکر کنم از اون موقعه به بعد رژیم غذایی لجن خوارم تغییر کرده)
    ممنون می‌شم راهنمایی کنید 🌹🌷

    پاسخ:
    سلام
    خیر این ماهی کاملا صلح جو هستش.
    احتمالا ماهی های شما مردن و لاشه اون ها تجزیه شده.
    نه خیالتون راحت باشه به سایر ماهی ها صدمه نمیزنه.

    پاسخ دادن
  • بهمن 28, 1399 در t 20:10
    Permalink

    من ۴ تا کت برنزی در اکواریم پلنت وتعداد ی ماهی گوپی نگه داری میکنم.هیچ مشکلی ندارن ورشد خوبی دارن.مقداری ترسو هستن وبیشتر مخفی هستن.اگه کسی نباشه از فاصله چند متری از مخفی گاه بیرون میان…بسیار زیبا ودوست داشتنی هستن

    پاسخ:
    بله دقیقا همین طور هستند که فرمودید.
    درود بر شما

    پاسخ دادن
  • آبان 26, 1399 در t 01:22
    Permalink

    سلام..ببخشید کت برنز رو میشه در اکواریوم میگو برای مهار جلبک استفاده کرد؟

    پاسخ:
    سلام
    خیر به میگو ها صدمه میزنه. از حلزون های توت فرنگی و زبرا و شاخدار استفاده کنید و همچنین باید نظافت شیشه ماهیانه داشته باشید.

    پاسخ دادن
  • آذر 13, 1392 در t 12:24
    Permalink

    سلام
    من یه سه هفته ایه یه آکواروم گیاهی راه اندازی کردم و برای آماده سازی آب هم فقط از آکواسیف استفاده کردم ۵ روز بعد هم ۸ تا ماهی زبرا و ۱ دونه از همین جلبک خوارای طلایی اضافه کردم تا چندروزپیش این جلبک خواره خیلی فعال بود و مرتب این طرف اون طرف میرفت و همه جارا میمکید ولی حالا سه چهار روزه فقط یه جا کز می کنه و سریع نفس نفس می زنه(البته قبلا هم درفواصل استراحتش همین جور نفس نفس میزد)چشماش هم یه کم بیرون زده بود و دورش یکم سیاه شده بود(حالا یه کم بهتر شده)وآبشش هاش هم قرمزه ولی به حرکت جلو شیشه عکس العمل نشون میده و میره یه طرف دیگه میخواستم ببینم چی شده ؟
    خوراک هم دو نوع غذا روزی سه مرتبه تو آکواریوم ریختم (یکی در میون)یکی غدای گلدفیش یکی هم دست ساز ازمخلوط سویا و فلفل سبز و قرمز و سیر و یکم آب سوپ
    درضمن زبراها خیلی سرحال به نظر میرسن
    با تشکر

    پاسخ:
    سلام دوست عزیز.
    به صورت خلاصه میشه گفت که مسمومیت آمونیاکی میتونه باشه به احتمال خیلی زیاد به علت عدم طی شدن سیکل ازت. زبراها ماهی های مقاوم تری هستن و به همین خاطر کمتر عکس العمل نشون میدن. اگه وضعیت جلبکخوارتون داره بهتر میشه خیلی نگران نباشید چون تونسته خودش رو با شرایط وقف بده. فقط این که تا دو سه هفته ی آینده ماهی جدید اضافه نکنید.

    پاسخ دادن

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *