نگهداری صحیح از ماهی فلاورهورن (Flowerhorn Keeping)
فلاورهورن از دسته ماهیانی است که نگهداری از آن ها نیاز به مراقبت های خاص دارد. فلاورهورن ماهی مقاومی است و در صورت عدم وجود مراقبت های خاص نیز رشد کرده و به زندگی خود در آکواریوم ادامه خواهد داد. اما زیبایی و نشاط خود را از دست می دهد.
در نگهداری از ماهی فلاورهورن مواردی چون غذا، نور در آکواریوم، کیفیت آب آکواریوم و اندازه ی آکواریوم مورد اهمیت هستند. این عوامل در رشد هد ماهی و همچنین در رنگ ماهی تاثیر فراوانی می گذارند. البته لازم به ذکر است که رشد هد به استعداد ماهی نیز بستگی دارد و وجود این عوامل به تنهایی کافی نیست. در زیر به بررسی این عوامل می پردازیم.
غذا: رژیم غذایی ماهی فلاورهورن باید شامل غذاهای طبیعی و غذاهای شرکتی هر دو با هم باشد. از جمله غذاهای طبیعی که می توانند در رژیم غذایی این ماهی قرار بگیرند ماهی های ریز بسته بندی شده ی موجود در فروشگاه های عرضه ی ماهی می باشند. این ماهی ها با نام ماهی کیلکا موجود است. استفاده از ماهی کیلکا به صورت یک وعده در هر روز موجب افزایش سرعت رشد ماهی فلاورهورن می گردد. غذای طبیعی دیگری که برای رشد هد و همچنین رنگ ماهی مناسب است دل گوساله چرخ شده همراه با عصاره ی سیر و اسفناج است. استفاده از این غذا نباید به طور مداوم باشد. دل گوساله باید به عنوان یک وعده ی کمکی به مقدار خیلی کم و دو روز در هفته مورد استفاده قرار گیرد. استفاده ی بیش از حد از این غذا موجب ایجاد بیماری در معده و روده ی ماهی خواهد شد. میگوی خشک یکی از بهترین غذاهای شرکتی برای ماهی فلاورهورن است. میگوی خشک دارای پروتئین بالایی است که موجب رشد سریع هد فلاور می شود. از دیگر غذاهای شرکتی و بسته بندی شده می توان از غذاهایی چون تترا لوهان و هامپی هد نام برد. استفاده از غذاهای بسته بندی نیز باید به عنوان یک وعده در هر روز مورد توجه قرار گیرد.
ماهی فلاورهورن همواره علاقه ی زیادی به غذا نشان می دهد و باید به این نکته توجه داشت که هیچ گاه ماهی را تا حد بی میلی به غذا تغذیه نکنیم. بهتر است که غذادهی به این ماهی در وعده های متعدد در روز و به مقدار کم و همچنین متنوع در هر وعده انجام پذیرد. به طور مثال تغذیه ی ماهی در ۵ وعده در روز و استفاده از کیلکا، میگو و سایر غذاهای بسته بندی در وعده های مختلف توصیه می گردد.
نور در آکواریوم: استفاده از نور سفید و نور زرد با هم بر روی آکواریوم ماهی فلاورهورن بهترین گزینه است. نور سفید را می توان با مهتابی های خانگی یا مهتابی های مخصوص آکواریوم مهیا نمود. نور زرد را نیز با استفاده از لامپ های خانگی می توان فراهم کرد.
کیفیت آب آکواریوم: آب آکواریوم ماهی فلاور باید همواره شفاف و تمیز باشد. برای این منظور تعویض ۳۰ درصد از آب به طور هفتگی به وسیله ی سیفن کردن الزامی است. همچنین وجود یک فیلتر اینترنال قوی یا یک فیلتر اکسترنال در آکواریوم این ماهی توصیه می شود. دمای ۲۵ تا ۲۸ درجه ی سانتی گراد بهترین دما برای فلاورهورن است.
اندازه ی آکواریوم: آکواریومی با حداقل حجم ۱۲۰ لیتر (برای مثال ابعاد ۱۰۰*۴۰*۳۰ سانتی متر) مورد نیاز ماهی فلاور است. حجم کمتر از این حجم موجب جلوگیری از رشد صحیح و به موقع ماهی خواهد شد.
سلام ماهی فلاورم از دیروز چشماش روش سفید شده و درآب چپ شده چکار باید کنم؟؟؟
پاسخ:
سلام
در این شرایط درمان به ندرت جوابگو است.
کیفیت آب بسیار بده. باید حجم زیادی از آب رو سیفون بفرمایید و درمان دارویی با انواع آنتی بیوتیک ها را شروع کنید.
سلا م در آکواریوم تکثیر فلاور اگه از ماسه های نرم استفاده کنم مشکلی پیش نمیاد
پاسخ:
سلام
از ماسه نمیشه استفاده کرد. شن ریز موردی نداره.
سلام ماهی فلاور من بالا آب وا میسته چیکار کنم درست شه
پاسخ:
سلام
سیستم تولید اکسیژن دارید؟
وضعیت نظافت آکواریوم رو هم شرح بدید لطفا
حجم آکواریوم و اندازه فلاور رو هم بفرمایید
سلام ببخشید فلاورو ماهی های دیگه رو چجوری میشه کنار
هم نگه داشت
پاسخ:
سلام
بهتره که فلاور به صورت انفرادی نگهداری بشه.
سلام. میخواستم بدونم ایا فلاور با ماهی کوی جور در میان یا همدیگرو میزنن؟
پاسخ:
سلام
به هیچ وجه سازگار نیستند.
خاهشا راهنمایی کنید فلاور من 2روز کز گرده یه گوشه میره پشت پمپ یا فیلتر قایم میشه غذا نمیخوره فکرکنم از وقتی دل گاو اسفناج وکاهو مخلوط شده دادم اینجوری شد قبلا سر حال بود همه را میزد نمیدونم دنبال قلمرو یا نه چش شده ممنون
پاسخ:
سلام
تغذیه غیر صحیح موجب بروز یبوست در ماهی شده. در درجه اول
به هیچ وجه به ماهی های گوشتخوار دل ندید.
برای درمان، ماهی رو در یک ظرف آب مجزا قرار بدید. دو انگشت دستتون رو دو طرف شکم قرار بدید و خیلی آرام به سمت مقعد ماهی بکشید. چند مرتبه تکرار کنید تا مدفوع ماهی خارج بشه.
سلام داداش من روزی دوبار بهش غذا میدم مشکلی که نداره؟
پاسخ:
سلام
نه چه مشکلی
سلام
یه سوال داشتم اینکه ماهی فلاور رو با چه ماهی هایی میشه نگه داشت؟
پاسخ:
سلام
بهتره که فلاور رو به صورت انفرادی نگهداری کنید. اما در اندازه کوچک با سایر هم نوعان خودش و ماهی پرت سازگاری نسبی داره.
سلا میشه به سوالاتم جواب بدید ببخشید سوالاتم زیاد شد
1 فلاور ها چه فصلی تخم ریزی میکنن
2 آیا در فصل تخمریزی نیاز به تقیردمای هستن
3میشه غذای هد فلاور رو خرد کرد ودادکه بچه هاشون بخورن اونا هم هد دربیارن
پاسخ:
سلام
حساسیت دمایی جهت جفتگیری ندارند و فصل خاصی ندارند. البته دمای بالاتر محرک خواهد بود و بهتره که در زمان معرفی جفت به یکدیگر دما بین 28 تا 30 درجه باشه.
بله میشه غذا رو ریز کرد و در اختیار ماهیان کوچکتر هم قرار داد.
سلا م اگر فلاور کینک کامفارو با پروت کینک کونگ جفت بزنم تتیجش چیمیشه وآیا ارزش بالای داره وبرای یک جفت چقدر آب باید درنظر بگیرم 150لیتر آب کافی
پاسخ:
سلام
معمولا ترکیب پرت و فلاور خیلی خوب نمیشه و بهتره که برای تکثیر خالص از یک جفت فلاور نژاد دار استفاده کنید.
بله حجم 150 لیتر خوبه.