ماهی سورم (Severum)

سوروم ماهی نسبتا صلح جو و بومی آمریکای جنوبی و رودخانه آمازون است و تا 20 سانتیمتر رشد می کند . هر چند نباید زیاد به صلح جویی این ماهی دل بست چون بسیار حساس و قدرتمنداست و حتی پیراناها هم جرات نزدیک شدن و درگیری با این ماهی را ندارند. بخاطر وجود آرواره های قوی و دندانها تیز در جلوی آرواره ها .
سورم ها مثل سایر سیکلیدها گیاهان آکواریومی را از بین میبرند. به همین دلیل بهتراست از گیاهان مصنوعی در مخزن این ماهی ها استفاده بشود . همینطور این ماهی ها عادت به حفر ماسه دارند که باعث گل آلود شدن آب مخزن میشود و به همین دلیل باید فیلترهای قوی ای را در آکواریوم این ماهی ها نصب کرد . شرایط مناسب برای نگهداری آنها دمای بین 24 تا 28 درجه و سختی آب dH 4 – 6 و pH آب 6 – 6.5 درجه است . سورم ها انواع غذاهای بسته بندی شده تترا بصورت پلت رو دوست دارند . همینطور از سبزیجات تازه ای مثل کاهو و اسفناج و کدو و نخود فرنگی آب پز پوست کنده هم میخورند . سورم ها خجالتی هستند و عادت به مخفی شدن دارند و مثل سایر سیکلید ها علاقه به پنهان شدن در کوزه های سفالی بزرگ دارند . عاملی که باعث می شود تا این ماهی نزد ماهی های دیگر خطرناک جلوه کند دندان های جلویی این ماهی هست . سوروم ها در سه رنگ طلایی ، سبز و فیروزه ای در بازار یافت میشنوند . باله های شکمی به رنگ مسی و 9 – 8 خط عمودی تیره رنگ در طول بدن به چشم می خورد . این خطوط بیشتر در دوران جوانی ظاهر می شنوند و با بزرگ شدن و بالغ شدن سوروم ها تنها نیمی از آنها که به باله ی دمی ماهی نزدیک تر هستند باقی می مانند و باقی محو میشوند . با این حال این ماهی قادراست تا این خطوط و رنگ های بدنش رو روشن و خاموش کند . چشمان این ماهی رنگ شاخصی از قرمز و نارنجی دارند .

باله ی پشتی و مخرجی ماهی نر در مقایسه با ماده نوک تیز تر و اندازه اش هم بلندتر از باله ی ماده است که این باله ها در ماهی نر تا نزدیکی باله ی دمی کشیده شده است. رنگ نر و ماده در حالت کلی یکی است ولی ماده ها کمی رنگ پریده تر بوده و خطوط آبی رنگ در سر ماده ها خیلی کم است یا اصلن وجود ندارد . نر بالغ باله های بلندتر و نوک تیز تری دارد.ماهی ماده ( بالغ ) نقطه ی تیره رنگی روی باله ی پشتی درست در بالای دومین راه خود ( بین دومین و آخرین راه ) دارد . در طول دوران تکثیر پرخاشگر می شوند و به تعقیب ماهی های دیگر می پردازند . برای تکثیر باید اجازه داد ماهی جفت خودش را خودش انتخاب کند و بخاطر مشکل پسند بودن این کار ممکن است زمان زیادی طول بکشد . اولین نشانه ی انتخاب جفت , قفل کردن لبها و مجادله ی بین جفت غالب با نرهای دیگر است . تکثیر آنها باید در تانکی مجزا انجام بشود .

کف مخزن باید از سنگ های تیره رنگ پوشیده شده باشد . این ماهی از داشتن مکان هایی برای مخفی شدن خوشش می آید که میشود از گلدان های سفالی استفاده کرد که علاوه بر ایجاد مکانی برای مخفی شدن سوروم ها , بستر مناسبی هم برای تخم ریزی آنها فراهم می شود . همچنین سوروم ها نسبت به شرایط بد آب حساس هستند چون بسیاری از بیماری ها به خاطر شرایط نا مطلوب آب در مخزن بوجود می آید . بعد از تخم ریزی بطور کامل از تخم ها نگهداری می کنند . ماهی ماده بالای سر تخم هایی که گاه تا 1000 عدد میرسد ایستاده و از آنها مراقبت می کند . بچه در دهان والدین مراقبت می شود و فقط برای شکار کردن و غذا خوردن بیرون می آید . غذای مناسب برای بچه ها، آرتمیای تازه از تخم در آمده و یا ذرات ریز غذای خشک است .

4 thoughts on “ماهی سورم (Severum)

  • مهر 15, 1400 در t 01:53
    Permalink

    سلام من دوتا سورم خریدم ولی سفید سفیدن… چکار کنم رنگ بگیرن؟

    پاسخ:
    سلام
    شرایط آب و استرس روی رنگ ماهی ها تاثیر میذاره و معمولا در مدت کوتاه تغییر پیدا میکنه. اما جهت تقویت رنگ، غذاهایی وجود داره که باید از بازار ماهی و آکواریوم جویا بشید.

    پاسخ دادن
  • آبان 21, 1398 در t 11:38
    Permalink

    سلام.به نطر دربارش خیلی تند نوشتین.یه ماهی تقریبا صلحجویی که همه افریقایی ها حتی دلفینی کتک مبخوره اسکار و تگزاس اینام کتکش میزنن.با پرت و پروکسیموس و بلواکارا و افرا و فایرموس و دالر و لوچ و شارک و روح شب اینا سازگاره

    پاسخ:
    سلام
    بنده خودم معتقدم که سورم یک گوشتخوار جنتلمنه.

    پاسخ دادن
  • اردیبهشت 27, 1394 در t 02:37
    Permalink

    سلام،دمت گرم سایت جالب و اموزندهی راه انداختی،من آکواریوم رو دو قسمت گیاهخوار و گوشتخوار تقسیم کردم،سورم و اسکار تو یه قسمت بودن و هم اندازه هستن و اسکار پدر سورم رو در اورد منم سورم رو انداختم با گیاه خوارا،به نظرت کارم درست بود؟

    پاسخ:
    سلام
    خیر کار درستی نکردید. درسته که سورم ماهی آرومیه اما به گیاهخوارا صدمه میزنه.

    پاسخ دادن
  • اسفند 25, 1393 در t 07:02
    Permalink

    سلام. من دوتا سوروم نر و ماده دارم که با هم جفت شدن.
    بیشتر با هم یه گوشه میمونن و بر خلاف ماکرو ها خجالتی هستن. قبل از عوض کردن دکور استرسی هم بودن ولی این مشکل بعد از تغییر دکور تا حدودی حل شد.
    استرسشون رو به ماکرو ها هم انتقال دادن و خیلی ترسو شدن.
    آیا این عادیه؟
    سوال دیگم اینکه چاله میکنن ولی تخم ریزی نمیکنن.چطور باید تکثیرشون کنم؟

    روشن بودن فیلتر داخلی که باعث چرخش آب میشه موجب افزایش این استرس و جلوگیری از تخم ریزیشون میتونه بشه؟

    پاسخ:
    سلام
    یک کوزه سفالی و یا در حالت بهتر یک سنگ مرمر تخت درون آکواریوم قرار بدید تا تخمریزی بر روی اون انجام بشه. جریان هوای فیلتر در صورتی که موجب تلاطم در آب بشه ممکنه استرس زا باشه.

    پاسخ دادن

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *